• Exkurzia žiakov 1. stupňa ZŠ - Svätý Anton, Štiavnické Bane

            17. 10. 2022

            Vo štvrtok 29.septembra sa žiaci prvého stupňa s pani učiteľkami zúčastnili exkurzie v kaštieli vo Svätom Antone, kde sa dozvedeli množstvo zaujímavostí o histórii a niekdajších obyvateľoch kaštieľa ich zvykoch a spôsobe života. Po príjemnej náučnej prehliadke sme sa prepravili do základnej školy Maximiliána Hella v Štiavnických Baniach, v ktorej sa ako prvej na svete vyučuje predmet sokoliarstvo. Základná škola sa podobne ako naša zameriava na ochranu životného prostredia a jej zveľaďovanie. Na základnej škole sme mali možnosť zúčastniť sa sokoliarskeho predstavenia, z ktorého mali žiaci aj pedagógovia obrovský zážitok. Okrem veľkého množstva dravcov mohli žiaci vidieť aj iné exotické zviaratá, ako krokodíl, opičky, leguán a exotické papagáje, ktorým za odmenu a trpezlivosť mohli žiaci dať piškotku. Do školy sme sa vrátili s množstvom krásnych zážitkov. Touto cestou by sme sa v mene všetkých účastníkov nádhernej exkurzie chceli poďakovať Rodičovskému združeniu pri ZŠ s MŠ Bernolákova za organizáciu, zabezpečenie a sprostredkovanie nezabudnuteľných zážitkov.

          • Exkurzia žiakov 2. stupňa ZŠ - Svätý Anton, Štiavnické Bane

            17. 10. 2022

            V stredu 21.9.2022 sme sa my, žiaci a pedagógovia 2. stupňa, vydali na exkurziu Navštívili sme kaštieľ v Svätom Antone a na hodinu sme sa preniesli do minulosti vďaka nádhernej expozícii a veľmi profesionálnej a milej pani sprievodkyni. Z kaštieľa sme sa presunuli na Základnú školu s materskou školou Maximiliána Hella v Štiavnických Baniach. Táto škola je zameraná podobne environmentálne ako tá naša a rozhodla sa vyučovať trochu inak, zážitkami. Vďaka svojej unikátnej polohe v srdci Štiavnických vrchov je obklopená prírodou a jej žiaci majú možnosť vyučiť sa sokoliarstvu. Na pár hodín sme sa stali pozorovateľmi i obdivovateľmi a ocitli sa medzi množstvom druhov dravých vtákov – orlami, orliakmi, sokolmi či sovami. Veľký úspech zožali aj exotické papagáje, krokodíl či opice. No a na záver, aby bol náš zážitok dokonalý, sme si mohli pozrieť ukážky sokoliarskeho výcviku a niektorí si ho dokonca aj sami vyskúšali. Touto cestou by sme sa chceli v mene všetkých účastníkov poďakovať Rodičovskému združeniu pri ZŠ s MŠ Bernolákova za sprostredkovanie tohto nevšedného a nezabudnuteľného zážitku, veľmi si to vážime!

        • Poďakovanie
          • Poďakovanie

            30. 6. 2022

            Milí rodičia a priatelia školy.

            Končí ďalší mimoriadny školský rok. Nebol jednoduchý, ale zároveň nás naučil a veľa nám dal. Ukázal nám, že aj v čase pandémie sa dokážeme zjednotiť a pracovať na vzdelávaní našich žiakov.

            Vďaka patrí učiteľom, ktorí našli spôsob každodennej online komunikácie, vďaka patrí žiakom, ktorí spolupracovali a tvorili a najväčšie poďakovanie patrí rodičom, ktorí popri všetkých povinnostiach zvládajú s nami komunikovať, spolupracovať a byť k svojim deťom láskaví. Ďakujeme vám, že ste boli úžasnými spolupracovníkmi, motivátormi, spoluhráčmi. Ďakujeme za všetko, čo ste pre svoje deti počas uplynulých coronamesiacov urobili.

            Špeciálne poďakovanie patrí ˃˃˃ RODIČOM ˂˂˂ , ktorí nám pomohli pre deti pripraviť v deň ich sviatku oslavu plnú prekvapení a odmien. Ďakujeme tiež starším žiakom, ktorí sa svojej úlohy zhostili mimoriadne kreatívne a zodpovedne a vymysleli svojim spolužiakom nezabudnuteľný zážitok, zábavu a dobrodružstvo.

            Prichádzajú prázdniny, zaslúžený odpočinok pre všetkých. Prežite ho v pokoji a zdraví, objavujte krásy, športujte. Vráťme sa v septembri do školy oddýchnutí a plní odhodlania pustiť sa do práce. Želáme vám krásne a ničím nerušené leto.

            Kolektív ZŠ s MŠ Bernolákova

          • Návšteva štvrtákov v zariadení pre seniorov

            28. 6. 2022

            Ku koncu školského roka si naši žiaci 4.A triedy s pani učiteľkou a pani vychovávateľkou spríjemnili štvrtok, 23.júna, návštevou zariadenia pre seniorov v Centre zdravotnej starostlivosti (Duslo, a.s.). Najskôr žiaci zaspievali seniorom slovenskú ľudovú pieseň, ktorou vniesli do zariadenia dobrú náladu. Personál zariadenia si spolu so seniormi pripravil pre žiakov tvorivé dielne, počas ktorých vytvorili minilienky zo sádry.

            Máme úprimnú radosť z toho, že sme našu spoluprácu so zariadením pre seniorov po dlhšej odmlke opäť obnovili a tešíme sa na ďalšie milé stretnutia.

          • Rozlúčka s deviatakmi

            28. 6. 2022

            Blíži sa koniec školského roka. Končí sa učenie, skoré vstávanie. Dňa 24.6.2022 žiaci IX.A triedy vyjadrili poďakovanie pani riaditeľke, pani učiteľkám a pánom učiteľom, tetám kuchárkam, tetám upratovačkám a ujo školníkovi za starostlivosť počas deviatich rokov školskej dochádzky.

                      Začínali TU – na našej základnej škole. Deväť rokov je v živote človeka pomerne krátky úsek, ale aj napriek tomu je pre život človeka veľmi významný.  Z malých a nesmelých prváčikov sa stali mladí ľudia plní snov,  ideálov a chuti do života.  Základná škola im dala základy vzdelania – naučili sa písať, čítať, počítať, neskôr aj náročnejšie veci.

            Dni na tejto škole sa našim deviatakom končia, čakajú ich ďalšie, no na inej škole. Preto sa s nimi všetkými lúčime a želáme im veľa šťastia.

            Milí deviataci, pamätajte si, že dvere našej školy sú pre Vás vždy otvorené.

            Niečo pekné končí, niečo krajšie začína.  

          • Prehliadka renesančného kaštieľa v Šali

            10. 6. 2022

            Dňa 10.06.2022 sa žiaci 8. ročníka zúčastnili exkurzie - prehliadka renesančného kaštieľa v Šali.

            Návšteva bola spojená s bohatým programom, kde si žiaci mohli napísať na pamätný list brkom svoje meno a otlačiť si vlastnú pečať. Po obhliadke a odbornom výklade sme sa presunuli na nádvorie, kde žiaci poskladali puzzle s tematikou dobových obrázkov kaštieľa. Program a aktivity sa deťom veľmi páčili, ďakujeme vedeniu kaštieľa za príjemné strávené dopoludnie.

            Mgr.  Gaálová

          • Medzinárodný deň detí na našej škole

            8. 6. 2022

            V stredu 1. júna sme na našej základnej škole počuli a videli viac detského smiechu ako obvykle. Pri príležitosti medzinárodného dňa detí sme si pre deti pripravili množstvo aktivít. Po úvodnom uvítaní pani riaditeľky na školskom dvore sa žiaci prvého stupňa vybrali pred neďalekú Coop jednotu, pred ktorou kreslili na chodník na tému “Nákupy”. Po vyhodnotení kresieb pani predavačkou z predajne sme sa presunuli späť na školský dvor, kde už boli pripravené stanovištia s rôznymi úlohami (preťahovanie lanom, skákanie vo vreci, hod na cieľ, hádanie podľa hmatu, tombola…). Žiaci si po splnení úloh mohli zameniť zozbierané pečiatky v mini bazáriku za krásne darčeky. V závere dňa dostali žiaci diplomy a medaily za vynikajúce výkony.

            Za prípravu školskej olympiády ďakujeme žiakom a pedagógom na druhom stupni.

          • Športové súťaže

            3. 6. 2022

            V školskom roku 2021/22 sa naši žiaci zúčastnili rôznych športových súťaží, kde nás vzorne reprezentovali.

            Žiaci 1.a 2. ročníka sa zúčastnili Minihádzanej, kde z 5 zápasov 4 vyhrali.

            28. mája sa uskutočnil turnaj MC Donald`s Cup v Močenku, kde si zahrali žiaci/ky z prvého stupňa.

            Druhý stupeň nás reprezentoval vo futbale, florbale a v atletike.

            V malom futbale žiačok sme obsadili 3. miesto a vo florbale žiačok 2.miesto.

            Za ochotu reprezentovať našu školu by sme sa im chceli poďakovať.

          • 👍 Úspech našich žiačok v súťaži Slávik Slovenska 🎶

            6. 5. 2022

            Dňa 05.05.2022 sa konalo okresné kolo speváckej súťaže SLÁVIK SLOVENSKA 2022.

            Našu základnú školu reprezentovali v II.kategórii Natália Mikušová z 5.A, ktorá sa umiestnila na vynikajúcom 1. mieste a postupuje do krajského kola.

            V III.kategórii Simona Hadnaďová zo 7.A, ktorá sa umiestnila na krásnom 3.mieste.

            Na dievčatá sme veľmi hrdé a blahoželáme im k úspechu. Nech vám to aj naďalej takto krásne spieva. Natálke držíme palce v krajskom kole.

            Ďakujeme bývalej pani riaditeľke Janke Tóthovej, ktorá dievčatá sprevádzala na klavíri.

          • 🌍 Deň Zeme na 1. stupni ZŠ a v ŠKD 🌳🌞

            25. 4. 2022

            Aj na 1. stupni ZŠ a v školskom klube detí bol 22. apríl venovaný Dňu Zeme.

            Žiaci 1.A pri príležitosti sviatku našej planéty robili nasledovné aktivity:
            - vyrobili si čelenky s motívom zemegule
            - porozprávali sa o tomto sviatku
            - pozreli si videoklip „Naša Zem“ od Smejka a Tanculienky a porozprávali sa o tom, čo zaujímavé vo videoklipe videli – aké tam boli zvieratká, ako ľudia zničili prírodu i ako deti vo videoklipe pomáhali prírode
             - prečítali si text o žabe – rosničke zelenej
            - písali vety o žabe
            - čítali z knihy Filipko – o hmle, o podenkách a o stanovaní
            - vytvorili lampášiky, pomocou ktorých ukázali, v akých témach sa u nich rozsvietilo svetielko poznania.

            Žiaci 2.A sa od začiatku vyučovania venovali ochrane našej modrej planéty:
            - riešili tajničku na tabuli
            - zisťovali zaujímavosti o Zemi z rôznych encyklopédii
            - pozreli si náučné video o recyklácii
            - zisťovali čo všetko patrí do bioodpadu
            - vytvorili si triednu skúšobnú kompostárničku, ktorú budú dlhodobo sledovať
            - naučili sa čo je uhlíková stopa
            - vypočítali si priemernú uhlíkovú stopu triedy
            - vytvorili plagát AKO MÔŽME ZNÍŽIŤ NAŠU UHLÍKOVÚ STOPU
            - na konci vyučovania si overili získané vedomosti v kvíze

            V 3.A začala predpríprava na Deň Zeme už vo februári:
            - založenie našej malej záhradky- zasadenie semien bylín do črepníkov
            - starostlivosť o byliny- polievanie v marci, v apríli...
            22.4. Deň Zeme:
            - vyhľadávanie informácií, prečo naše vypestované byliny zaradiť do nášho jedálnička
            - zapisovanie informácií na kartičku príslušnej bylinky.
            - výzdoba papierových pohárov s prírodným motívom.
            - použitie niektorých bylín: posekanie pažítky, petržlenovej vňati na chlebík, mäta na osvieženie ovocného smoothie, pridanie špenátových listov do ovocného smoothie
            - pohostenie: bylinkami ozdobené chlebíky, ovocné smoothie v papierových pohároch

            Žiaci 4.A pri príležitosti Dňa Zeme:
            - na informatike vytvárali plagátiky ku Dňu Zeme
            - pripravovali a ochutnávali jedlá zo zdravých potravín
            - na internete vyhľadávali nové informácie o ochrane životného prostredia, zdravých potravinách a o ochrane Zeme.
            - zo získaných informácií spoločne vytvorili projekt .

            Na Deň Zeme nezabudli ani v ŠKD, kde deti robili plagát „Zem v našich rukách“ - pomocou kružidla nakreslili našu Zem, pohoria a moria. Deti ich nakreslili tak, aby bolo znázornené, že osud našej Zeme je v rukách človeka.