• Návšteva divadelného predstavenia 🎭

            26. 3. 2023

            V utorok 7. marca si žiaci 1. stupňa ZŠ boli pozrieť v Starom divadle Karola Spišáka v Nitre divadelné predstavenie Čarodejník z krajiny OZ. Mnohé z detí boli v divadle po prvý raz. Predstavenie v nich  zanechalo hlboký dojem.

            Druháci sa rozhodli, že za tento umelecký zážitok poďakujú všetkým, ktorí sa na jeho vzniku podieľali. Nakreslili nádherné obrázky s výjavmi z divadelného predstavenia a spolu so sprievodným textom, ktorý napísala pani učiteľka, poslali poďakovanie do divadla. 

            V divadle sa veľmi potešili a poďakovanie spolu s obrázkami zverejnili aj na svojej facebookovej stránke.

            Sme radi, že sme kúsok z pozitívnej energie, ktorú sme si z divadla odniesli, mohli vrátiť späť. 

          • Deň učiteľov - 28.03.2023

            28. 3. 2023

            Pri príležitosti Dňa učiteľov mesto Šaľa každoročne oceňuje vybraných pedagógov za ich celoročnú prácu s deťmi. Dnes na Deň učiteľov sa tejto pocty dostalo pani učiteľke zo ZŠ Mgr. Jane Pčolovej a pani učiteľke z MŠ Bc.Lucii Černákovej

            Okrem nich však ďakujeme v mene všetkých detí všetkým pedagógom na našej základnej škole a v materskej škole za ich prácu, kreativitu a trpezlivosť pri vykonávaní ich poslania.

        • Marec - mesiac knihy - „Daruj knihu školskej knižnici“
          • Marec - mesiac knihy - „Daruj knihu školskej knižnici“

            7. 3. 2023

            Vážení rodičia, priatelia školy a pedagógovia!

            Naša základná škola sa rozhodla zorganizovať dobrovoľnú akciu pre žiakov, rodičov, pedagógov a priateľov školy s názvom „Daruj knihu školskej knižnici“.

            Naša školská knižnica bola nedávno vynovená novými tuli vakmi, gaučom a novou farbou na stenách.

            Čo však ešte chýba ku krásnej školskej knižnici, do ktorej budú žiaci chodiť so záujmom, sú nové aktuálne knižky.

            Preto by sme Vás chceli požiadať, ak máte možnosť zapojte sa do našej akcie a obdarujte našu základnú školu novými knihami.

            Privítame rovnako umeleckú, ako aj odbornú literatúru. Akcia bude trvať od 06.03.2023 do 06.04.2023.Knihy môžete priniesť ráno pred vyučovaním do 8:00 hod. alebo po vyučovaní do 14:00. Ak prinesiete knihy  ohláste prosím pani učiteľku Bujákovú, ktorá má akciu na starosti.

            Vopred ďakujeme, že aj týmto spôsobom podporíte pozitívny vzťah k čítaniu, rozvoj čítania a čitateľskej gramotnosti.

            „Existuje veľa ciest, ako obohatiť detský svet. Láska ku knihám je tou najlepšou zo všetkých.“– Jacqueline Kennedy

          • Vdýchnutý život ,,opotrebovancom“

            1. 3. 2023

            Vstupné priestory našej školy vítajú malých i veľkých po jarných prázdninách originálnou nástenkou. Ide o umelecké stvárnenie ľudských hláv. Nástenka je vytvorená z rôznych materiálov-od naplavených driev cez vyradený plast a iné. Je to zaujímavý  3D obraz, ktorý upúta svojou veľkosťou, originalitou a prepracovanosťou.

            Za jeho montáž vďačíme pani učiteľke Janke Žilinskej a nášmu šikovnému pánovi školníkovi Norbertovi Gálovi. Dielo zhotovili žiaci na krúžku Tvorivé dielne.  

            Pri realizácii sa pridržiavali hlavných zásad upcyklingu, ktorý na našej škole nie je novinkou.

            Upcycling:

            • tiež známy ako kreatívne opätovné použitie,
            • je proces premeny vedľajších produktov, odpadových materiálov, zbytočných alebo nechcených výrobkov na nové materiály alebo výrobky, ktoré sú vnímané ako kvalitnejšie, ako je umelecká hodnota alebo životné prostredie,
            • zahŕňa pridanie hodnoty (v očiach pozorovateľa) k niečomu, čo by inak bolo vyhodené, recyklované, stratené v sklade alebo opustené.

            Prínosy pre životné prostredie:

            • mnoho ľudí má rado upcycling, pretože sa vyhýba posielaniu materiálov použitých na skládku,
            • najekologickejší prístup by bol používať vaše "veci" dlhšie bez úprav, spotrebovať menej, takže vytvárate menej odpadu, alebo upcyklovať iba iné existujúce materiály, ktoré by sa inak mohli vyhodiť.

             

            Aj takýmto originálnym nápadom, kde sa spája príjemné s užitočným, sa snaží naša škola ukázať žiakom a jej návštevníkom, že nie všetko patrí na skládku. Projekt je súčasťou Stromu života.

             

            Mgr. Gaálová