• Poďakovanie
          • Poďakovanie

            30. 6. 2022

            Milí rodičia a priatelia školy.

            Končí ďalší mimoriadny školský rok. Nebol jednoduchý, ale zároveň nás naučil a veľa nám dal. Ukázal nám, že aj v čase pandémie sa dokážeme zjednotiť a pracovať na vzdelávaní našich žiakov.

            Vďaka patrí učiteľom, ktorí našli spôsob každodennej online komunikácie, vďaka patrí žiakom, ktorí spolupracovali a tvorili a najväčšie poďakovanie patrí rodičom, ktorí popri všetkých povinnostiach zvládajú s nami komunikovať, spolupracovať a byť k svojim deťom láskaví. Ďakujeme vám, že ste boli úžasnými spolupracovníkmi, motivátormi, spoluhráčmi. Ďakujeme za všetko, čo ste pre svoje deti počas uplynulých coronamesiacov urobili.

            Špeciálne poďakovanie patrí ˃˃˃ RODIČOM ˂˂˂ , ktorí nám pomohli pre deti pripraviť v deň ich sviatku oslavu plnú prekvapení a odmien. Ďakujeme tiež starším žiakom, ktorí sa svojej úlohy zhostili mimoriadne kreatívne a zodpovedne a vymysleli svojim spolužiakom nezabudnuteľný zážitok, zábavu a dobrodružstvo.

            Prichádzajú prázdniny, zaslúžený odpočinok pre všetkých. Prežite ho v pokoji a zdraví, objavujte krásy, športujte. Vráťme sa v septembri do školy oddýchnutí a plní odhodlania pustiť sa do práce. Želáme vám krásne a ničím nerušené leto.

            Kolektív ZŠ s MŠ Bernolákova

          • Návšteva štvrtákov v zariadení pre seniorov

            28. 6. 2022

            Ku koncu školského roka si naši žiaci 4.A triedy s pani učiteľkou a pani vychovávateľkou spríjemnili štvrtok, 23.júna, návštevou zariadenia pre seniorov v Centre zdravotnej starostlivosti (Duslo, a.s.). Najskôr žiaci zaspievali seniorom slovenskú ľudovú pieseň, ktorou vniesli do zariadenia dobrú náladu. Personál zariadenia si spolu so seniormi pripravil pre žiakov tvorivé dielne, počas ktorých vytvorili minilienky zo sádry.

            Máme úprimnú radosť z toho, že sme našu spoluprácu so zariadením pre seniorov po dlhšej odmlke opäť obnovili a tešíme sa na ďalšie milé stretnutia.

          • Rozlúčka s deviatakmi

            28. 6. 2022

            Blíži sa koniec školského roka. Končí sa učenie, skoré vstávanie. Dňa 24.6.2022 žiaci IX.A triedy vyjadrili poďakovanie pani riaditeľke, pani učiteľkám a pánom učiteľom, tetám kuchárkam, tetám upratovačkám a ujo školníkovi za starostlivosť počas deviatich rokov školskej dochádzky.

                      Začínali TU – na našej základnej škole. Deväť rokov je v živote človeka pomerne krátky úsek, ale aj napriek tomu je pre život človeka veľmi významný.  Z malých a nesmelých prváčikov sa stali mladí ľudia plní snov,  ideálov a chuti do života.  Základná škola im dala základy vzdelania – naučili sa písať, čítať, počítať, neskôr aj náročnejšie veci.

            Dni na tejto škole sa našim deviatakom končia, čakajú ich ďalšie, no na inej škole. Preto sa s nimi všetkými lúčime a želáme im veľa šťastia.

            Milí deviataci, pamätajte si, že dvere našej školy sú pre Vás vždy otvorené.

            Niečo pekné končí, niečo krajšie začína.  

          • Prehliadka renesančného kaštieľa v Šali

            10. 6. 2022

            Dňa 10.06.2022 sa žiaci 8. ročníka zúčastnili exkurzie - prehliadka renesančného kaštieľa v Šali.

            Návšteva bola spojená s bohatým programom, kde si žiaci mohli napísať na pamätný list brkom svoje meno a otlačiť si vlastnú pečať. Po obhliadke a odbornom výklade sme sa presunuli na nádvorie, kde žiaci poskladali puzzle s tematikou dobových obrázkov kaštieľa. Program a aktivity sa deťom veľmi páčili, ďakujeme vedeniu kaštieľa za príjemné strávené dopoludnie.

            Mgr.  Gaálová

          • Medzinárodný deň detí na našej škole

            8. 6. 2022

            V stredu 1. júna sme na našej základnej škole počuli a videli viac detského smiechu ako obvykle. Pri príležitosti medzinárodného dňa detí sme si pre deti pripravili množstvo aktivít. Po úvodnom uvítaní pani riaditeľky na školskom dvore sa žiaci prvého stupňa vybrali pred neďalekú Coop jednotu, pred ktorou kreslili na chodník na tému “Nákupy”. Po vyhodnotení kresieb pani predavačkou z predajne sme sa presunuli späť na školský dvor, kde už boli pripravené stanovištia s rôznymi úlohami (preťahovanie lanom, skákanie vo vreci, hod na cieľ, hádanie podľa hmatu, tombola…). Žiaci si po splnení úloh mohli zameniť zozbierané pečiatky v mini bazáriku za krásne darčeky. V závere dňa dostali žiaci diplomy a medaily za vynikajúce výkony.

            Za prípravu školskej olympiády ďakujeme žiakom a pedagógom na druhom stupni.

          • Športové súťaže

            3. 6. 2022

            V školskom roku 2021/22 sa naši žiaci zúčastnili rôznych športových súťaží, kde nás vzorne reprezentovali.

            Žiaci 1.a 2. ročníka sa zúčastnili Minihádzanej, kde z 5 zápasov 4 vyhrali.

            28. mája sa uskutočnil turnaj MC Donald`s Cup v Močenku, kde si zahrali žiaci/ky z prvého stupňa.

            Druhý stupeň nás reprezentoval vo futbale, florbale a v atletike.

            V malom futbale žiačok sme obsadili 3. miesto a vo florbale žiačok 2.miesto.

            Za ochotu reprezentovať našu školu by sme sa im chceli poďakovať.